maanantai 11. lokakuuta 2010

Rakkausuutisia

Parina viime viikkona olen törmännyt vahingossa useisiin rakkautta ja seksiä koskeviin uutisiin, mikä on erittäin piristävää. Mieluummin luen uutisia näistä aiheista kuin Kiinan apulaiskalastusministerin Norjan vierailusta. Seuraavaksi siis suhdeuutisia:

Herkät sormenpäät, helppo orgasmi

The Journal of Sexual Medicine julkaisi syyskuussa tutkimuksen, jonka mukaan naisen orgasmiherkkyys selviää sormenpäistä. Aikaisemmissa tutkimuksissa on huomattu, että seksuaalisen aktiivisuuden hiipuminen on yhteydessä naisten tuntoaistin vähenemiseen. Niinpä tutkijat tarkastelivat 70 iältään 18-30-vuotiasta naista, joilta he tuntoaistin herkkyyden lisäksi mittasivat psyykkisiä defenssimekanismeja. Naiset toimittivat selvityksen seksuaalisesta aktiivisuudestaan sekä orgasmien saannista yhdyntöjen, itsetyydytyksen, suuseksin ja anaaliseksin yhteydessä.

Tuloksien mukaan naiset, jotka saavat orgasmin yhdynnässä, ovat myös sormenpäiltään herkempiä. Muilla tavoin saaduilla orgasmeilla ei huomattu yhteyttä tällaiseen tuntoherkkyyteen. Tästä kertoi Ilta-sanomat.

Ehkäisy kondikseen 12-vuotiaana

Lamprecht AG, Sveitsin johtava kondomivalmistaja tuo markkinoille 12-vuotialle suunnattuja kortsuja. Hotshot extra small on kehitetty nimenomaan Britannian markkinoille, koska teiniraskaudet alkavat pikkuhiljaa räjähtää maassa käsiin. Siinä missä normaali kondomi on läpimitaltaan reilut 5 senttiä, Hotshot on 4,3. Asiasta uutisoi Ilta-sanomat.

Romanttista, romanttista!

Onko romanttinen rakkaus vain parin vuoden varvi vai voiko se säilyä vuodesta toiseen? Kyllä voi ja luonnollisesti se lisää tyytyväisyyttä koko elämää kohtaan.  Helsingin Sanomat kertoo Stony Brookin yliopiston tehneen yhteenvedon 25 tutkimuksesta, joissa oli mukana yli 6000 henkilöä. Tulosten mukaan romanttinen rakkaus voi kestää aivan hyvin myös pitkissä parisuhteissa ja jos tämä onnistuu, ovat kumppanukset onnellisempia kuin muunlaisissa suhteissa elävät.

Tutkimuksessa tunteet jaettiin romanttiseen rakkauteen, intohimoiseen rakkauteen ja kumppanuusrakkauteen. Intohimoinen rakkaus määriteltiin romanttiseksi rakkaudeksi, jossa on mukana hieman pakkomielteisyyttä (vertaa Romeo ja Julia). Tutkimuksen mukaan mitä paremmat pisteet pariskunnat kahmivat romanttisessa rakkaudessa, sitä tyytyväisempiä he olivat elämäänsä. Jos suhde oli lässähtänyt kumppanuudeksi, myös ihmiset olivat lässähtäneitä. Intohimoista rakkautta tuntevat olivat iloisia kyllä lyhyissä suhteissaan, mutta eivät pitkissä.

Parisuhde vie kaksi ystävää

Ovatko kaverisi menneet sekaisin kumppanistaan? Niinhän sitä tuppaa tapahtumaan. Ongelma on niin universaali, että Oxfordin yliopisto teki siitä jopa tutkimuksen. Tulosten mukaan rakastumisen hinta on kaksi ystävää, informoi Hesari.

Tutkimukseen haastateltiin 540 täysi-ikäistä ja tarkasteltiin sitä, millä tavoin ystävyyssuhteet muuttuivat parisuhteen myötä. Keskimäärin läheisten ystävien määrä putosi viidestä kolmeen rakastumisen vuoksi. Ihmisillä on siis keskimäärin viisi läheistä ihmistä, mutta parisuhteessa olevat ilmoittivat luvuksi neljä. Ja koska yksi heistä on tämä uusi kumppani, he ovat pudottaneet kaksi pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti